top of page
parc natural del montgri les illes medes i baix ter
tramats.cat

Obra d’adequació de l’entorn de l'Itinerari de la Pletera

PNMM_Parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

2022_Itinerari Accesible La Pletera_Catalunya_Spain

Aquest projecte té la finalitat d’apropar les persones a l’ecosistema singular de l’Itinerari de la Pletera a travès de descobertes sensorials amb una col.lecció de peces artístiques i funcionals, sostenibles, i artesanals realitzades amb fusta massissa i fibres vegetals locals.

Aquests elements són de disseny únic concebuts especialment per aquest territori i la inspiració sorgeix  del mateix entorn.


El projecte segueix la filosofia del Disseny Universal, amb propostes que es realitzen independentment de la diversitat funcional de les persones i el seu grau.   

L’objectiu és fomentar la millora dels nostres valors comunitaris i potenciar una relació més respectuosa amb la natura, a través d’una proposta innovadora i creativa on es fusiona natura, art i comunicació.

IMG_2854.jpg
IMG_2787.jpg
IMG_2804.jpg
IMG_3137.jpg
IMG_2896.jpg
IMG_3205.jpg
IMG_3187.jpg
IMG_3148.jpg
IMG_2899.jpg
IMG_3204.jpg
IMG_2111.jpg
IMG_2839.jpg

La Col.lecció OXIGEN de Domestic-Wild per La Pletera:

Inspirats en aquest paisatge salvatge, que molt bé amaga una domesticació, saccejat pel vent que pentina una vegetació flexible i eterea que balla i es despentina, erosionat pel sol i la brisa marina que arrodoneix les pedres i la fusta marinera. Un paisatge que acull una diminuta fauna de presència més timida que la dels ocells que la visiten i l’aniden, Domestic-Wild ha dissenyat aquests 12 elements que ara contribueixen a que L’Itinerari de la Pletera sigui més accessible.

Aquestes peces estan realizades artesanalment per Domestic-Wild amb fusta massissa local de roure i de cedre, combinades amb estructures vegetals de vimet realitzades artesanalment per Tramats.cat, una parella d'artesans de Torroella de Montgrí.

L'Itinerari de La Pletera:

L'Itinerari de La Pletera , o la “Ruta a la Gola del Ter”, surt just del davant de l’Oficina de Turisme de l’Estartit seguint el passeig marítim en direcció sud. Passat el Parc de la Pineda seguirem per un camí de sorra en paral.lel a la costa fins a topar amb la zona urbanitzada dels Griells, a on ens desviarem per anar a conèixer el Ter Vell. Gaudirem de les llacunes del Ter Vell des de l’observatori, seguirem caminant entre les Closes, prats tancats per arbres, amb tamarius a banda i banda del camí per arribar a la Pletera, maresma separada del mar per un cordó de dunes costaneres i seguint la ruta en direcció sud i en paral.lel a la platja de l’Estartit  per un camí ample de sorra flanquejat per tamarius a la banda dreta on ja hi trobarem algunes de les peces concebudes, com ara un interpretació amb textures del plano de la zona o una escultura auditiva que ens sumergirà a la remor del mar i del ven i un seient refugiat des d'on observar les aus i el piassatge. Tot seguint el camí arribem a la bassa del Fra Ramon, on trobarem dues peces on poder descansar i l'Observatori d'aus realitzat en vimet i accessible amb cadira de rodes.

Deixarem la bassa del Fra Ramon i caminarem ara per una zona de dunes fixes amb vegetació arbustiva, on podrem descobrir 2 peces de fusta sensorials a la zona de regeneració de dunes, des d'on podrem arribar fins a la mota del Riu Ter, a on 2 elements de fusta i vimet ens esperen per reposar i contemplar el paratge de la Gola del Ter.

bottom of page