OXIGEN

OXIGEN és una iniciativa per a fomentar la millora dels nostres valors comunitaris i potenciar una relació més respectuosa amb la natura, fusionant natura, art i comunicació.

La iniciativa es concreta en un seguit d’elements interactius realitzats amb fusta local i d’altres recursos, destinats als espais públics verds tant d’entorns urbans-periurbans com d’espais naturals protegits.

Li donem una nova vida als arbres morts per convertir-los en un element estètic en harmonia amb la natura i un punt de trobada i de sensibilització ambiental.

El projecte  OXIGEN

al Parc de Collserola

El Parc de Collserola  aposta pel projecte   OXIGEN

Són 7 les intervencions dins d'aquest espai natural de Barcelona, recuperant els arbres caiguts pels temporals i transformant-los en objectes de mobiliari artistic i de comunicació, vinculant aquestes accions a la gestió forestal.

L'art i la gestió forestal treballen junts per la millora dels valors comunitaris.

"amb un missatge gravat, volen conscienciar la ciutadania que el bosc és un sistema dinàmic, que se l’ha de respectar i que se n’ha de fer una gestió forestal per prevenir incendis"

Cada peça esta realitzada in situ, guarda la forma original de l'arbre recuperat, i porta una frase gravada a la fusta que comunica informacions sobre la gestió forestal i l'absorció del CO2.

1/11

Aquesta col.lecció de peces es troben emplaçades a diversos indrets emblemàtics de Collserola, com són el Pi d'en Xandri, l'ermita de Sant Medir i el camí de les aigües.

Banc OXIGEN Collserola

Turó d'en Corts_Barcelona

"A Collserola creix cada 6 hores aquest volum de fusta"

Aquest banc era un Pinus halepensis (pi d'Alep o pi blanc). És una conífera originària de la regió mediterrània.

Al Parc de Collserola hi ha aproximadament uns 250.000 exemplars.
Ha estat tallat per netejar i rejovenir el bosc, amb un creixement de 30 anys va produir al voltant de 150.000 litres d'oxigen i té absorbits 350kg. de CO2.

1/6

"Qualsevol territori necessita de l'art per ser redescobert, per ser contemplat des de diferents punts de vista, per obrir diàlegs a l’entorn de temàtiques d’interès diverses, al voltant de la societat, la natura o la ciència."

Altres projectes amb arbres de Domestic-Wild:

Domestic-Wild ja ha deixat la seva emprenta, efímera en l’espai, però profunda en la societat, en el seu pas per festivals d’art al paisatge arreu d’Europa.

IMG_4188.jpg

Copyright © 2020 WildChair_All rights reserved_

  • Gris Icono Twitter
  • Gris Icono de Instagram
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-flickr