OXIGEN

OXIGEN és una iniciativa per a fomentar la millora dels nostres valors comunitaris i potenciar una relació més respectuosa amb la natura, fusionant natura, art i comunicació.

La iniciativa es concreta en un seguit d’elements interactius realitzats amb fusta local i d’altres recursos, destinats als espais públics verds tant d’entorns urbans-periurbans com d’espais naturals protegits.

Li donem una nova vida als arbres morts per convertir-los en un element estètic en harmonia amb la natura i un punt de trobada i de sensibilització ambiental.

El projecte  OXIGEN

al Parc de Collserola

El Parc de Collserola  aposta pel projecte   OXIGEN

Són 7 les intervencions dins d'aquest espai natural de Barcelona, recuperant els arbres caiguts pels temporals i transformant-los en objectes de mobiliari artistic i de comunicació, vinculant aquestes accions a la gestió forestal.

L'art i la gestió forestal treballen junts per la millora dels valors comunitaris.

"amb un missatge gravat directament sobre la fusta, volen conscienciar la ciutadania que el bosc és un sistema dinàmic, que se l’ha de respectar i que se n’ha de fer una gestió forestal per prevenir incendis"

Cada peça esta realitzada in situ, guarda la forma original de l'arbre recuperat, i porta una frase gravada a la fusta que comunica informacions sobre la gestió forestal i l'absorció del CO2.

1/19

Aquesta col.lecció de 7 peces es troben emplaçades a diversos indrets emblemàtics de Collserola, com són el Pi d'en Xandri, l'ermita de Sant Medir, el Camí de les aigües, el Turó d'en Corts i el mirador de la Penya del moro.

Els 7 bancs  OXIGEN

al Parc de Collserola

Banc OXIGEN Collserola

Pi d'en Xandri_Sant Cugat

"Aquest arbre ha fixat 800 kg.

de CO2 en 60 anys"

"l'equivalent a conduir

5.000 km. en cotxe"

Aquest banc era un Pi que va caure al temporal Gloria del 2020, les restes de la seva soca encara arrelada estan al costat dels dos bancs en el que s'ha convertit el tronc.

Cada banc de quasi 5 metres de llargada estan emplaçats just devant del reconegut Pi d'en Xandri a Sant Cugat del Vallès.

1/15

Banc OXIGEN Collserola

Ermita de Sant Medir_

Sant Cugat del Vallès

"Aquest volum de fusta creix

cada 6 hores a Collserola"

Aquest banc era un Cedre que va caure a Collserola pel fort temporal Gloria del gener de 2020.

Transformat in situ en un llarg banc amb respatller emplaçat a la mateixa plaça de l'ermita de Sant Medir.

1/17

Banc OXIGEN Collserola

Camí de les Aigües_

Barcelona

"Els boscos de Collserola fixen

5.000 tones de CO2 cada any"

"2 arbres alliberen l'oxigen

que respira 1 persona a l'any"

Al camí de les Aigües trobarem dos bancs espectaculars realitzats també amb arbres dels boscos de Collserola morts a causa de temporals.

Les inscripcions que hi trobem gravades ens fan reflexionar sobre l'importància dels arbres per a la nostre vida, gràcies als seus processos de producció d'oxigen i d'enmagatzemació de CO2.

1/22

Banc OXIGEN Collserola

Mirador La penya del moro_

Barcelona

"La gestió forestal

és necessària

per la prevenció d'incendis"

Aquest banc era un Pinus halepensis. Ara ofereix seient per reposar i per contemplar al caminant.

Com totes les altres peces realitzades en aquest projecte conté una inscripció gravada directament sobre la fusta que ens parla sobre la gestió forestal.

1/15

Banc OXIGEN Collserola

Turó d'en Corts_Barcelona

"A Collserola creix cada 6 hores aquest volum de fusta"

Aquest banc era un Pinus halepensis (pi d'Alep o pi blanc). És una conífera originària de la regió mediterrània.

Al Parc de Collserola hi ha aproximadament uns 250.000 exemplars.
Ha estat tallat per netejar i rejovenir el bosc, amb un creixement de 30 anys va produir al voltant de 150.000 litres d'oxigen i té absorbits 350kg. de CO2.

1/22

"Qualsevol territori necessita de l'art per ser redescobert, per ser contemplat des de diferents punts de vista, per obrir diàlegs a l’entorn de temàtiques d’interès diverses, al voltant de la societat, la natura o la ciència."

"Any territory needs art to be rediscovered, to be viewed from different points, to open dialogues around various interesting topics, around society, nature or science."

Other Domestic-Wild projects with trees:

Domestic-Wild has already left its trace, ephemeral in space, but deep in society, in its passage through art festivals in the landscape throughout Europe.

IMG_4188.jpg
  • Gris Icono Twitter
  • Gris Icono de Instagram
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-flickr

Copyright © 2020 WildChair_All rights reserved_